e-Πυξίδα

«Βήμα» διαλόγου και προβληματισμού…

Παρουσιάσθηκε το e way

Posted by pyxida στο 30 Οκτωβρίου , 2009

125683887914_mrgΤο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμής διοδίων παρουσίασε σήμερα η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.». Η εταιρεία διαχειρίζεται το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τις Ράχες Φθιώτιδας έως το Κλειδί Ημαθίας. Το e way (ηλεκτρονικός δρόμος) όπως ονομάζεται αποτελείται από έναν ηλεκτρονικό πομπό

«Με το νέο σύστημα η πληρωμή στα διόδια γίνεται γρηγορότερα, με μεγαλύτερη ευκολία και άνεση, δίχως να απαιτούνται μετρητά», σημείωσε η υπεύθυνη επικοινωνίας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κ. Ειρήνη Ζαβρίδου και πρόσθεσε «σύνθημά μας είναι “όχι στις ουρές, όχι στα ψηλά για τα διόδια”».

Η εγγραφή συνδρομητών στα προγράμματα e way γίνεται δωρεάν στα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών (Σ.Ε.Π) που λειτουργούν στους σταθμούς διοδίων Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Πυργετού και Λεπτοκαρυάς. Η ενημέρωση μπορεί να γίνει και μέσω διαδικτύου ενώ η αποστολή του πομποδέκτη στους ιδιώτες γίνεται με courier.

Στη συνέχεια μετά από μια αρχική κατάθεση 20 ευρώ, δημιουργείται ένας ηλεκτρονικός λογαριασμός, μέσω του οποίου πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά οι πληρωμές κάθε φορά που ένα όχημα εφοδιασμένο με τον πομποδέκτη διέρχεται από την ειδική και αποκλειστικής χρήσης λωρίδα e way που λειτουργεί σε όλους τους σταθμούς διοδίων.

Οι τιμές των διοδίων όταν γίνεται χρήση του e way δεν διαφοροποιούνται και η χρέωση παραμένει ίδια με τις λωρίδες που υπάρχει εισπράκτορας. Το e way ισχύει μόνο για τα διόδια που διαχειρίζεται η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα διόδια στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε συζητήσεις για τη δημιουργία ενός κοινού πομποδέκτη.  

Παρόντες στη σημερινή παρουσίαση του πομποδέκτη ήταν και οι κ.κ. Δημήτρης Δραζύνος διευθυντής διοδίων και Χρήστος Ποδηματάς υπεύθυνος marketing της εταιρείας.

Σχολιάστε